Akkerbouw

Achtergrond

Slecht weer redt tarweprijs

Op de Europese graanmarkten wordt de stemming nog steeds bepaald door het weer in Duitsland, meldt het productschap akkerbouw. Aanhoudende regen doet de vooruitzichten geen goed. Daardoor neemt de zorg over de gevolgen voor de kwaliteit van de te oogsten granen allengs toe. Het leidde over een breed front tot stijgende noteringen.
De stijging van de tarwenoteringen op de wereldmarkt die zich vorige week al aankondigde, zette door. Moeilijke oogstcondities voor zomertarwe in onder meer de VS (13% geoogst tegen 39% vorig jaar), een toenemende exportvraag en een neerwaartse bijstelling van de tarweoogst tot 56,1 miljoen ton door USDA (minus 0,8 miljoen ton) bepaalden het beeld. In het Zwarte Zee gebied stegen de prijzen, vooral door logistieke problemen als gevolg van de groeiende export.

Prognose: prijs stijgt

Of registreer je om te kunnen reageren.