Akkerbouw

Achtergrond 3 reacties

Toiletpapier van stro spaart milieu

Best - Bio-Best levert toiletpapier dat gemaakt is van stro aan natuur- en reformwinkels. Volgens directeur Bas Wouters van de handelsonderneming hoeven daarvoor geen bomen te sneuvelen, zoals wel gebeurt bij toiletpapier dat is gemaakt van hout.

Hij zei dinsdag dat het nieuwe product in het assortiment ecologisch verantwoord is. Het toiletpapier wordt gemaakt in China en de grondstof komt van Chinese akkerbouwers, die tot nu toe stro verbranden als overbodig afval.

Wouters mikt op een marktaandeel van 2 tot 3 procent van de 850 miljoen rollen die Nederlanders er jaarlijks doordraaien.

Naast toiletpapier worden ook producten als tissues, servetten en handdoeken geleverd die gemaakt zijn van stro.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Toilet papier van stro spaart BOS dat geloof ik direct. Maar of ook milieu spaart is de vraag, hebben wij vanaf 1970 onze strokarton fabricage niet moeten afbouwen / stoppen omdat de milieu vervuiling niet op economische wijze op te lossen bleek te zijn. Nu we het vuile afval water in China kunnen laten, is het verwerken van stro tot pulp in eens milieu reddend. Ja het afvegen van je kont redt nu en de aade en de arme Chinese boer, die zijn stro verbrandde in plaats van het terug te geven aan de kringloop en hiermee zijn grond verschraalt met op termijn alle negatieve gevolgen van dien.

 • no-profile-image

  Bovendien stro van overal en nergens vandaan halen, bij elkaar brengen om te verwerken, en dan nog eens een hoop volume van China naar Nederland verschepen... Wil dat nog wel eens naast een Frans productiebos zien, waar bomen eerst jarenlang massa (en CO2) vastleggen en waar een ecologisch verantwoord beheer plaatsvindt. Met Han eens dat als je het milieu wilt helpen, je beter die Chinees kunt leren om zijn stro terug te geven aan de grond.

 • no-profile-image

  denk niet bij het laatste vel...wie na mij komt die redt zich wel..
  nu kun je vastklampen aan de laatste stohalm.....
  maar Han en Egbert hebben gelijk....hier zit een luchtje aan!

Of registreer je om te kunnen reageren.