Akkerbouw

Achtergrond

Akkerbouwer oogst Westerwolds raaigraszaad

Uithuizen – Akkerbouwer Leendert Noordam in het Groningse Uithuizen oogst het laatste Westerwolds raaigras.

Uithuizen – Akkerbouwer Leendert Noordam in het Groningse Uithuizen oogst het laatste Westerwolds raaigras. Hij had er 6 hectare van staan. ”De opbrengst lijkt redelijk. We hebben gelukkig een paar droge dagen gehad, zodat ik kon oogsten. Het graszaad dat we het eerst hebben geoogst moet ik wel nadrogen. We zijn nu nog bezig het hooi te persen. Ik heb ook nog 3 hectare Engels raaigras, maar het duurt nog een paar weken voor ik die kan oogsten.”

Foto Koos van der Spek

Libramont – In het Belgische Libramont is de beurs voor landbouw, bosbouw en agrovoeding weer van start gegaan. Dit jaar ligt het accent op het bos met de slogan ‘productief bos, constructief bos’. Demissionair premier Yves Leterme toont de pers een haan gewikkeld in een Belgische vlag. De haan is het symbool van Wallonië, en de Franse gemeenschap in België. Naast Leterme geeft ook de Waalse demissionaire landbouwminister Benoît Lutgen acte de présence.

De beurs in Libramont trekt jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers. Het beursterrein bestaat uit meer dan 30 hectare waar zo’n 1.500 bedrijven zich, nog tot maandag 25 juli, aan de sector presenteren.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.