Akkerbouw

Achtergrond

Weinig handel meer in peen

Nu nog B-peen uit bewaring leveren is een sporadische aangelegenheid, er is geen echte voorraad meer. De markt is al overgegaan op nieuwe oogst.
De aanvoer van Spaanse peen is deze dagen verwaarloosbaar, uiteraard als gevolg van de perikelen rond de komkommers. Franse nieuwe B-peen blijft qua prijsniveau stabiel staan op circa 30 cent franco Nederland. In grovere sortering gaat nog wel bewaarpeen weg, voor export naar Duitsland, België en andere bestemmingen. Het zijn hoofdzakelijk snijderijen en industriële verwerkers die nu aan de markt zijn. Dat zal nog doorlopen tot ongeveer half juli. Pas in de loop van deze maand komt er ook meer vroege peen van de nieuwe oogst uit het zuiden van Europa.

Prognose: Stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.