Akkerbouw

Achtergrond

Termijnmarkt eindigt week stabiel

17 jun 2011
De termijnmarkt stond de hele week in het teken van verliesname. Hierdoor zakte de termijnprijs vrijdag naar een nieuw dieptepunt van €13,10. De prijsval op de termijnmarkt is erg groot geweest, technisch is het dan ook waarschijnlijk dat de markt zal stabiliseren zodra het aanbod van verliesnemers is verwerkt. Het aanhoudende wisselvallige weer met veel neerslag zorgde ervoor dat de droogtestemming naar de achtergrond is verdwenen. De oude oogst is ook gevoelig voor de verbeterde groeiopmstandigheden. De aandacht is helemaal verlegd naar de vroege aardappelen. Of er vanaf begin juli voldoende vroege aardappelen voor de verwerkers in aanbod liggen zal moeten blijken. Een revival van de oude oogst mag gezien het beperkte aanbod nog niet uitgesloten worden. Belgapom en SNM brachten vrijdag geen notering uit. Verwerking in mei bedroeg 285.500 ton (vorig jaar 273.100) totale verwerking 3.457 (vorig jaar 3.349) Export consumptie in mei bedroeg 98.422 ton, seizoen totaal 979.886 (vorig jaar784.488).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.