Akkerbouw

Achtergrond

Einde uienseizoen in mineur

De markt voor de zaaiuien uit bewaring is erg vroeg aan het einde van het seizoen beland. Het is al langere tijd foute boel wat betreft de kwaliteit, waardoor de toch al zeer matige exportvraag verder is teruggevallen. Er moet nu zelfs al veel rommel letterlijk opgeruimd worden. Aanvoer van verse uien is er nauwelijks. De Nieuwzeelandse uien nieuwe oogst zijn onderhand op, de uitvoer naar Europa is nog maar minimaal. Omdat hiervan te weinig aanbod is geweest voor hen, hebben Duitse afnemers geprobeerd om langer door te gaan met harde Nederlandse uien. Deze waren echter zoals bekend met een lantaarntje te zoeken. Voorlopig zijn er nog geen plantuien beschikbaar. Omdat teelt van overwinteringsuien een uiterst lastige en daardoor weinig beoefende tak van sport is zijn daarvan ook onvoldoende volumes te krijgen.

Prognose; prijsdaling

Of registreer je om te kunnen reageren.