Akkerbouw

Achtergrond

Uienhandel sukkelt voort

Prijstechnisch is er weinig schot in de uienhandel. De noteringen van Goes, de laatste van het zaaiuienseizoen, bleven vrijwel ongewijzigd. Alleen aan de bovenkant van de notering voor 60 5 grof ging er nog een halve euro af. De enorme verschillen in kwaliteit van de uien die de pakstations te verwerken krijgen maken het heel moeilijk om tot een eenduidige baalprijs te komen. Het is sterk de vraag of de verwerkers nog lang kunnen doorwerken met de uien van de oogst 2010. Hun afnemers kunnen overschakelen op dure nieuwe oogst uit Nieuw-Zeeland, maar zullen dat in veel gevallen al hebben gedaan als het erom gaat de consument goede kwaliteit te bieden. Het aanbod beter betaalbare alternatieven moet komen uit o.a. Zuid-Europa en Egypte (rode), maar is nog niet substantieel.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.