Akkerbouw

Achtergrond

Stemming in uienhandel flauw

De markt is rustig tot flauw en wordt gekenmerkt door een groot aanbod van telers die nu van hun uien af willen. De afzet daarvan is problematisch, niet alleen vanwege de kwaliteit die per week minder wordt. Dat wat er na selectie en sortering aan bruikbare uien resteert, vindt ook weinig aftrek, want er is nauwelijks vraag. Het wachten is duidelijk op de uien van nieuwe oogst, die nu mondjesmaat beschikbaar komen vanuit Egypte dan wel eigen teeltgebieden. Vooralsnog lijkt het seizoen voor de zaaiuien uit schuur wat eerder af te lopen dan gebruikelijk. Dat past bij de voortijdige veroudering waar de uiensector flink last van heeft gehad. De stand van de tweedejaars plantuien is sterk wisselend, maar door de bank genomen niet bijster goed.

Prognose: amper stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.