Akkerbouw

Achtergrond 4 reacties

Slechts indicatieve fritesprijs Goes

In Goes was er bij de beurscommissie vanmiddag geen overeenstemming tussen handel en industrie enerzijds en de telers anderzijds om te komen tot een fritesnotering. Daarom kwam er net als op 6 april jl. volgens de hiervoor geldende afspraken slechts een indicatieve prijs op basis van de transactielijsten van het HPA. Aangezien vrijwel de gehele handel wel, maar de telers nauwelijks gegevens aanleveren via het productschap kwam de indicatie van €17,00 tot €20,00 beduidend lager uit dan de telers hadden aangegeven. Zij gingen uit van de notering van vorige week, met een bandbreedte van €17,00 tot €25,00. Een zure zaak voor de telers, aangezien de markt vorige week nog werd gekenmerkt als prijshoudend.
De Belgische PCA/Fiwap notering steeg vandaag naar €15 tot €20. Dat is aan de onderzijde van de prijs een plus van €1.De Belgische PCA/Fiwap notering steeg vandaag naar €15 tot €20. Dat is aan de onderzijde van de prijs een plus van €1. Dit vanwege meer koopbereidheid van de verwerkende industrie. Voorts meldt PCA/Fiwap goedlopende export naar oost-Europa, Spanje en Portugal.

Prognose: prijshoudend

Laatste reacties

 • no-profile-image

  @#$

  dit is pure diefstal/oplichting
  van de week agria verkocht € 23
  wat is dit een belgapon maffia

 • no-profile-image

  c

  Belga-pak is sinds begin 2011 de OFFICIELE benaming. dit werd unaniem goedgekeurd door alle " pakkende" leden.
  Als het zo doorgaat, veranderen ze hun naam binnenkort in Belga-maffiapom. Onze hele maatschappij van banken, overheid en multinationals staat in het teken van de graaierij.Kijk maar eens wat voor grote investeringen ALLE fabrikanten maken.....met ons geld. Ze verdienen geld als slijk, tarenen dat het geen naam heeft en beschouwen zich op de koop toe nog als weldoeners. Ik wens dat hun fabrieken het hele jaar door op halve kracht draaien, hopelijk met dank aan de droogte en nadien, in september de wateroverlast. Contractboeren, je zijt gewaarschuwd!

 • no-profile-image

  boertje

  Wanneer we niet uit kijken gaan we met de nieuwe plannen van LTO nog veel meer van dergelijke situaties krijgen. Het plan API (aardappel prijs Info) zal namelijk bestaan uit prijs informatie aangeleverd door de verwerkende industrie. Boeren kom in opstand en laat uw geluid horen bij onze standsorganisaties. U ziet maar weer dat goede prijs informatie zeer belangrijk is.

 • no-profile-image

  bel??pom

  waarom nog prijsnoteringen geven ,belgapom prijs word bepaald door de vier gangters van industrie in belgie ,zouden we ze beter op een rakket naar de maan schieten met het geld dat ze ons bestelen ,nu pluizen ze ons uit en met dat geld kopen ze boerderijen en grond ,eerst boerke afzetten en dan nog de grond kopen en boerke op straat ,leuke job ,ga ook fritindustrie beginnen en boerke afzetten

Of registreer je om te kunnen reageren.