Akkerbouw

Achtergrond

Graanmarkten blijven instabiel

Het rommelde de afgelopen week flink op de internationale granenmarkt, mede door de waardedaling van de euro ten opzichte van de dollar en verlaagde olieprijzen. De maaltarwenoteringen in de VS, Canada en Argentinië stegen dollars per ton, terwijl de voertarwe-noteringen juist weer daalden in onder meer Australië en de VS. Er zijn dan ook aanhoudende negatieve berichten over de slechte conditie van de wintertarwe in de VS alsook problemen met het inzaaien van de zomertarwe. Oogstprognoses van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA) wijzen op sterker herstel van de Russische productie dan waar speculanten van uitgingen. De Europese graanmarkt is chaotisch, ook vanwege wisselende weersvooruitzichten.

Prognose: Onzeker.

Of registreer je om te kunnen reageren.