Akkerbouw

Achtergrond

Stabielere prijs fritesgeschikte aardappelen

De markt voor fritesgeschikte aardappelen begint te stabiliseren.

In de noteringen van de telersbeurzen is de export wel iets in de min geraakt, als gevolg van de moeizaam verlopende uitvoer naar Rusland (aangescherpt protocol). Ook is de koopbereidheid in Oost-Europese landen beperkt.

Opvallend is de zeer grote bandbreedte die is ontstaan in de fritesnotering van de telersbeurs Goes: 15 tot 25 euro. Het geeft de tegenstelling aan tussen de prijstechnisch meer door Bintjes (juist ook minder goede partijen) bepaalde Belgische markt, en de opbrengst van hoger aangeslagen soorten zoals Agria, die hier de voorkeur hebben.

De fritesverwerkende industrie moet het nog twee maanden uitzingen met de al flink geslonken voorraden. De aanplant van de vroege soorten gaat nu de fase van knolzetting in. Langer aanhoudende droogte kan dat gaan verstoren. Voorlopig speelt dit nog niet.
u Prognose: stabiele prijs.

Prognose: stabiele prijs.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.