Akkerbouw

Achtergrond

Slecht zicht voor boomteler door droogte

Opheusden - Stof leidt tot slecht zicht bij boomteler Albert Arendse in het Gelderse Opheusden.

Stof bij hakselen

Opheusden - Stof leidt tot slecht zicht bij boomteler Albert Arendse in het Gelderse Opheusden. Het neerslagtekort in Nederland bedraagt inmiddels 26 millimeter. Mogelijk stijgt dit de komende vijftien dagen tot 60 millimeter. In de meeste delen van Nederland is in de winter veel regen en sneeuw gevallen dus zit er nog veel vocht in de ondergrond. Voor telers van jonge bomen in de Betuwe is de situatie vooral lastig.

Arendse moet met de stofkap op het snoeihout tussen zijn bomen hakselen. Een perceel van 10 hectare in het voorjaar geplante bomen moet vanwege de hitte en droogte continu beregend worden. Twee man zijn daar de hele dag mee bezig. Foto Wiliam Hoogteyling

Branden en droogte teisteren Texaanse boeren

Austin – Een stier ontvlucht branden in Graford, in Texas. Natuurbranden, hitte, wind en droogte teisteren het gebied en decimeren de graanoogst van de Amerikaanse staat. Volgens de Texas Forest Service is in Texas al 61.000 hectare afgebrand. De brand woedt met name in West-Texas. Door een harde wind ontstaat in combinatie met hitte en droogte niet alleen erosie, maar het bemoeilijkt ook de taak van de brandweer. Enkele duizenden stuks vee zijn al vanwege de branden verplaatst, aldus persbureau Reuters. Foto AFP

Margraten – Medewerkers van het bieteninstituut IRS Robbert Boon en Edwin van Lakwijk voeren een bespuiting uit in bieten op een onkruidbestrijdingsproefveld in Zuid-Limburg. In de proef worden diverse middelencombinaties getest ter bestrijding van onder andere bingelkruid, melganzevoet en hondspeterselie. Boon en Van Lakwijk voeren de eerste na-opkomstbespuiting uit. Op de spuitmachine zitten acht verschillende tankjes en spuitbomen, waarmee acht combinaties achter elkaar gespoten kunnen worden. Foto Twan Wiermans

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.