Akkerbouw

Achtergrond

Graanmarkt iets in mineur

In het westen van de EU zijn de meeste tarwe- en gerstnoteringen gedaald, terwijl maisnoteringen stabiel bleven of met enkele euro’s per ton stegen. Vorige week daalden einde vorige week de noteringen in het bijzonder van Frankrijk verder. De gemiddelde temperaturen in het westen van Europa zijn de laatste weken ver boven normaal, overigens bij een tekort aan neerslag. Het Productschap Akkerbouw meldt daling van de tarwenoteringen op de internationale markten, waar aan de marktsituatie eigenlijk niets veranderd is. Er is weinig handel de laatste weken, omdat onder andere de landen in het Midden-Oosten voldoende tarwe hebben aangekocht. Mogelijk gaat Japan minder tarwe aankopen als gevolg van de nucleaire ramp.

Prognose: prijsdaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.