Akkerbouw

Achtergrond

Limburger poot aardappelen onder goede omstandigheden

Baexem – Bert Geraats in het Limburgse Baexem poot consumptieaardappelen. Dat gebeurt onder heel goede omstandigheden, zegt zijn broer Johan.

Baexem – Bert Geraats in het Limburgse Baexem poot consumptieaardappelen. Dat gebeurt onder heel goede omstandigheden, zegt zijn broer Johan. ”De grond is extreem vroeg omdat het al zo lang droog is. We zijn vorige week begonnen met aardappelen poten. Ook in andere jaren startten we wel zo vroeg, maar dan werd het poten vaak onderbroken door regen. Nu kunnen we aan één stuk door werken. Een ander voordeel van het mooie weer is dat we altijd de ruggen direct bij het poten aanaarden. Dan hoef je niet later nog eens met de ruggenfrees erover. Dat scheelt werk. Maar voor het direct aanaarden van de ruggen heb je wel goede omstandigheden nodig.” Foto Twan Wiermans

Helenaveen – De oogst van aubergines is in volle gang op het bedrijf van Carlo Veldhuijzen in het Brabantse Helenaveen. Acht personen zijn nu bezig de aubergines te oogsten. Op de voorgrond staat de vader van Carlo, Adrie, die met een medewerker aubergines sorteert op gewicht. Er wordt geoogst van begin maart tot circa half november. De piek ligt op eind mei tot begin juni. Foto Twan Wiermans

Qingdao Stad - Een boer voert zijn varkens op een bedrijf in de buurt van Qingdao Stad, in de oostelijk gelegen Chinese provincie Shandong. Zestien varkensbedrijven van het bedrijf Henan Shuanghui Investment en Development werden eerder deze maand gesloten. De reden is de vondst van het gebruik van een illegale clenbuterolachtige groeibevorderaar. De Chinese overheid heeft nu aangekondigd de varkenssector streng te controleren op het gebruik van groeibevorderaars. Foto ANP

Tome - De zon zakt achter een rijstveld en kassen op een boerderij in Tome, in het noordoosten van Japan. Er bestaan zorgen over de veiligheid van het voedsel dat in Japan wordt geproduceerd vanwege de problemen met de kerncentrale in Fukushima. De meeste landen controleren voedsel uit Japan nu op straling. Een aantal landen houdt voedsel uit de betrokken regio tegen. Sommige landen hebben de import van Japanse voeding grotendeels opgeschort. Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.