Akkerbouw

Achtergrond

Uienprijs vertoont slijtage

De uiennoteringen zijn weer een paar kwartjes gezakt. Eigenaars van vrije uien zouden zich kunnen afvragen of ze de boot hebben gemist. De stemming is niet best op de uienmarkt. Dat komt vooral door de kwaliteitsproblemen. Deze dagen gaat de Senegalese grens dicht voor buitenlandse uien ter protectie van de het eigen product. De handel op Ivoorkust is al gestopt. Dat scheelt per week ca. 6.000 ton afzet. Die tonnen kunnen vanwege de matige kwaliteit niet goed in de EU worden geplaatst. Hopelijk neemt Rusland het stokje nu snel over. Het prijsniveau blijft een struikelblok bij de geboden kwaliteit. Vandaar vooral verlaagde onderzijde van de noteringen Emmeloord vandaag. De bandbreedte is voor 30% grof 21-24 en voor 60% grof 22-25. Biologische uien doen het wel goed. Minder goede partijen (er zijn kiemproblemen) zijn doorgestoten naar het reguliere circuit. De prijs kon daardoor zelfs iets stijgen.

Prognose: prijsdruk

Of registreer je om te kunnen reageren.