Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Peenmarkt maakt even pas op de plaats

In de peenhandel is niet veel veranderd. De periode met levering af land is voorbij. De vraagprijzen voor peen uit de koeling à 20 cent per kilo vinden nog geen gehoor bij kopers. Bij de verwerkers loopt de verkoop wel wat door, maar niet zo vlot dat ze kunnen spreken van een grote vraag. Ze brengen als gevolg daarvan partijen waarvan ze de kwaliteit op termijn niet helemaal vertrouwen zelf op de markt. Omdat er qua transacties niet veel gebeurt, zal de stijgende lijn in de noteringen de komende weken niet doorzetten. Vorig jaarrond deze tijd was Oost-Europa volop aan de markt. Er is echter geen weersomslag naar felle vorst geweest, waardoor afzet in die contreien nog op zich laat wachten.

Prognose: stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    peentje

    duitsland koopt nog steeds voor 20 op januari en voor direct 15 cent betaalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.