Akkerbouw

Achtergrond

Peenmarkt wordt rustiger

De rooiperiode van de peen is zo goed als achter de rug. In Nederland blijft de stemming voor de B-peen en schalenpeen vast. De prijzen zijn in de afgelopen weken opgejaagd door de gretige inkoop van de bedrijven met gekoelde opslag. Pas over enige tijd krijgt de rechtstreekse handel met Duitsland meer vat op de prijzen. In Duitsland is de kwaliteit van peen in Noordrijn-Westfalen goed, maar laat het volume te wensen over. Noordelijker Duitse productie heeft een flinke tik gekregen van de langdurige regenperiode. Het prijsniveau ligt rond dat van Nederland. Duitsland heeft nog enkele weken af land aanvoer maar nachtvorst kan roet in het eten gooien.
Biopeen komt er nog minder beschikbaar, de beperkte bio-arealen hebben er minder mogelijkheid voor beregening. In het droge
voorjaar is veel uitval opgetreden.

Prognose: Prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.