Akkerbouw

Achtergrond

Magere export drukt uienprijs

In de uiensector gaan de telersprijzen richting het nulpunt, met ondanks een correctie naar beneden van Goes toch nog wat verschil met de prijs daar met die van Emmeloord. Hoe dan ook, de uienexport blijkt geen ommekeer in de markt te kunnen bewerkstelligen. Dat is vooral te wijten aan achterblijvende vraag van de belangrijke exportbestemmingen Senegal en Ivoorkust. Binnen de EU is de afzet van Nederlandse uien in vergelijking met vorig seizoen zeker niet slechter geweest qua volumes, maar door overmatig aanbod uit alle productiegebieden heeft de koper prijstechnisch niet het achterste van de tong hoeven laten zien.
Biologische uien zijn prijshoudend. De vraag kan gaan aantrekken. Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn vrij-
wel door de eigen productie heen; alleen Duitsland kan nog putten uit voldoende binnenlandse aanvoer.

Prognose Prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.