Akkerbouw

Achtergrond

Zeer flauwe stemming op uienmarkt

De noteringen van de telersbeurzen zijn op een laag peil gebleven, met zelfs een kleine bijstelling met 50 cent naar beneden van Emmeloord voor de categorie 60 % grof. Na elf weken uienexport stond de teller op 156.000 ton. Dat is 15 procent minder dan in het voorgaand seizoen, dus veel te weinig rekening houdend met de dit seizoen veel grotere oogst. De afzet stokt omdat niet alleen in Nederland de aanvoer van uien overvloedig is en de verre export nog onvoldoende bijdraagt om het prijsniveau op te krikken. Op termijn moet de Nederlandse kwaliteit daaraan bijdragen. Het binnenhalen van exportorders lijkt nu vooral een kwestie van opschrijven te zijn en heeft in veel gevallen weinig meer met onderhandelen te maken., meldt het Productschap Akkerbouw. De baalprijs ligt vanwege geringe animo bij kopers op 6 tot 7 euro. Verwerkers en sorteerders houden minimale voorraad.

Prognose: ongewijzigd laag

Of registreer je om te kunnen reageren.