Akkerbouw

Achtergrond

Pluk rode appelrassen van start

Geldermalsen - Bij hardfruitteler Arie Voorneveld uit Geldermalsen is de oogst van Da Costa-appels begonnen.

In het afgelopen weekend zijn de appels goed gaan kleuren. De oogst begint door de vroege lente wat vroeger dan gewoon. Volgens Voorneveld ziet de oogst er goed uit maar liggen prijzen een stuk lager dan vorig jaar. Naast Da Costa teelt Voorneveld de appelrassen Elstar en Golden Delicious en het perenras Conference. Foto William Hoogteyling

Veckenstedt - Ganzen van het boerenbedrijf Landi in het Duitse Veckenstedt worden opgedreven naar hun stal. Landi houdt tussen 6.500 tot 8.000 ganzen per jaar om ze vervolgens tijdens de Kerst te verkopen. Foto EPA

Veelerveen - Loonbedrijf Haaijer uit het Groningse Veelerveen oogst aardappelen tussen de buien door. Het rooien lukt alleen nog op de hoger gelegen percelen. De bunkerrooier wordt niet alleen getrokken door de trekker, maar heeft ook een eigen aandrijving. Foto Koos van der Spek

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.