Akkerbouw

Achtergrond

Markt fritesaardappelen in impasse

Nederlandse aardappelnoteringen laten nog op zich wachten. Het Belgische prijsniveau is
onveranderd laag, zowel Belgapom als PCA/Fiwap melden ongewijzigde noteringen voor Bintje. Fontane en Challenger gaan een fractie duurder van de hand, maar er zijn maar zeer weinig transacties. Het beeld dat de markt vertoont, is dan ook nauwelijks veranderd ten opzichte van de voorgaande weken. Het kenmerkt zich door een verwerkende industrie die voorzien wordt met leveringen volgens contract, aangevuld met meegeleverde extra productie.
De aanvoer af land is aan het aflopen, maar er komen wel partijen op de markt die moeilijk bewaarbaar zijn. Export is er nauwelijks. Daarvan is voorlopig niet veel van te verwachten. Oekraïne meldt een topoogst, ook de productie van Rusland is groot. De Europese telers hebben momenteel weinig belangstelling om op termijn te verkopen.

Prognose: stabiel laag

Of registreer je om te kunnen reageren.