Akkerbouw

Achtergrond

Maar weer hopen op een beter tulpenseizoen

Zeerijp – Albert Hartman uit het Noord-Groningse Zeerijp poot op een perceel van 6 hectare tulpenplanten.

Zeerijp – Albert Hartman uit het Noord-Groningse Zeerijp poot op een perceel van 6 hectare tulpenbollen. De tulpenbollen worden met dubbellaagse netten in de grond gebracht, zodat er niet te veel kleigrond meekomt bij het oogsten. Voor deze operatie is de grond met een frees voorop de trekker en een spitmachine voorbereid. De markt voor tulpen is al twee jaar slecht, aldus Hartman, maar het bedrijf is ingesteld op tulpen, dus switchen gaat niet zomaar. ”We kunnen alleen hopen op betere tijden.” Naast tulpen produceert Hartman ook consumptieaardappelen en wintertarwe.

Foto Koos van der SpekBeijing - Chinese slagers verkopen varkens- en rundvlees op een markt in Beijing. Premier Wen Jiabao zei tijdens een bezoek aan Zuidwest-China dit weekend dat het land de prijzen voor voedsel en huizen in bedwang moet houden om inflatie tegen te gaan en om sociale stabiliteit te behouden.

Foto ANP

Herat - Afghaanse politie laat 350 kilo opium zien, die ze in beslag genomen heeft van drie vermeende smokkelaars. De VN voorspelde eerder deze maand dat de waarde van de teelt zou verdubbelen en de productie in het land met 61 procent zou toenemen. Opium wordt gebruikt om drugs te produceren zoals heroïne en morfine. Afghanistan produceert ongeveer 80 procent van de wereldvoorraad opium, 9 procent van het bruto binnenlands product (BBP) van het land.

Foto ANPBangkok - Inwoners van een wijk in Bangkok worden per trekker geëvacueerd uit een overstroomd woongebied. Maandagochtend- en nacht werden bewoners van in het gebied gewaarschuwd voor water dat wel 80 centimeter hoog zou kunnen komen.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.