Akkerbouw

Achtergrond

Graanmarkt komt wat tot rust

De laatste ontwikkelingen op de Europese graanmarkten zijn weinig spectaculair, met veelal een geringe daling van de maaltarwenoteringen en stabiele voertarwenoteringen. Ook de brouwgerstprijzen zijn stabiel. De voedergerstnoteringen dalen in Frankrijk, Duitsland en Italië met enkele euro’s per ton. Het Productschap
Akkerbouw meldt dat op de
wereldmarkt de rust (tijdelijk) is teruggekeerd.
Opvallende zaken: inzaaien van wintertarwe in de VS en Oekraïne gaat moeizaam door een tekort aan neerslag. Het schrappen van de Oekraïense uitvoerheffing voor tarwe en maïs is van kracht, maar men houdt wel vast aan de uitvoerheffing van gerst. Dit houdt de internationale voergerstnoteringen stabiele tot licht stijgend.

Prognose Stabilisering.

Of registreer je om te kunnen reageren.