Akkerbouw

Achtergrond

Ecologische teler start oogst rodekool

Randwijk – De oogst van rodekool is van start gegaan op de ecologische boerderij De Lindehof in het Gelderse Randwijk.

Randwijk – De oogst van rodekool is van start gegaan op de ecologische boerderij De Lindehof in het Gelderse Randwijk. De biologische kolen gaan direct naar verwerker Baltussen in Driel, zegt teler André Jurrius. ”Wij telen de 2 hectare rodekool specifiek voor de verwerking. De kwaliteit is goed en de opbrengst van 75 ton per hectare mag er ook zijn. Gelukkig is het prachtig weer om te oogsten. Er zijn ook van die jaren dat het een natte boel is met de kooloogst.”

Foto Vidiphoto

Dronten – De nieuwbouw van de CAH Dronten bereikte donderdag 20 oktober haar hoogste punt.
Reden voor een feestje, vond de directie. Zij organiseerden voor de vijftig bouwers een stampotbuffet en hesen de vlaggen van de hogeschool, Friso Bouwgroep en Burgers Ergon in de top van het nieuwe gebouw.

De ruim vijftig mensen die betrokken zijn bij de bouw van de nieuwe hogeschool genoten zichtbaar van de heerlijke warme maaltijd. Directeur Wim van de Weg liet blijken dat hij tevreden was met het verloop van de bouw tot nu toe. Binnen enkele weken is het gebouw volledig wind- en waterdicht en kan de verdere inrichting aan de binnenkant van het gebouw vorm krijgen. Volgens Van de Weg verlopen de bouwactiviteiten behoorlijk volgens planning. "Grote tegenvallers of ernstige problemen zijn gelukkig nog niet aan de orde’", vertelt Van de Weg.

De komende weken zullen onder andere de tussenwanden en deurkozijnen geplaatst worden. De directeur verwacht dat het nieuwe gebouw van de hogeschool in het vroege voorjaar van 2012 opgeleverd gaat worden.

Foto CAH Dronten

Mumbai - Een Indiase consument koopt groente op een markt in het Indiase Mumbai. Het ministerie van economische zaken van het land maakte bekend dat inflatie op voedsel begin deze maand op 10.6 procent stond. De inflatie is gestegen door een toegenomen vraag naar fruit en groente. Groenteprijzen stegen met meer dan 17 procent en de prijzen voor fruit meer dan 12 procent.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.