Akkerbouw

Achtergrond 5 reacties

Bintjenotering PCA zakt verder

4 okt 2011
De termijnmarkt zakte aan het einde van de dinsdagmiddag terug naar € 6,70 (-0,30). De verkoopbelangstelling nam toe nadat PCA/Fiwap € 2,50 tot € 3,00 (-0,75) noteerde. Ook de noteringen van november, juni en nieuwe oogst april stonden onder druk. Het oogsten verloopt zeer voorsproedig. Alleen op de zware grond verlopen de werkzaamheden trager omdat de omstandigheden te droog zijn. De effectieve markt laat weinig zien, het exportwerk ligt nog vrijwel stil en verwerkers hebben ruim voldoende aanbod in deze fase. De openstaande positie voor april steeg naar 5230 (+116).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de aardappelkoper

  Vind dat de prijs nog te hoog is ?worden supper aardappelen aangeboden aan minder dan 2 cent ,waarom meer geven ,nu de boeren de laatste aardappel nog opraapt en meeleverten vooral de fierheid van hun hoge opbrengst.Als ze slimmer waren hadden ze 15 % minder geplant en was de prijs 10 maal hoger;Toch leuk dat we nu bijna gratis aard^ppelen kunnen inkopen om die dure frit te verkopen ,
  de aardappelkoper

 • no-profile-image

  patatje

  Niemand zo dom als een akkerbouwer, ze roepen heel het seizoen over hun topopbrengsten. De handel luistert en leest mee. Leer nu toch eens klagen zoals de melkveehouderij en je word zo geholpen. vaste prijzen, subsidie, ... het kan niet op.
  Dus aardappeltelers, vanaf nu , tis slecht, geen grof, veel hol, bewaren slecht, ... Kan je veel geld mee verdienen!

 • no-profile-image

  fernand

  Wat hier wordt gezegd is helemaal waar. Landbouwers willen altijd beter doen dan hun collega (concurrent). Ze doen aan areaal uitbreiding. Krijg je van deze lage prijzen. Maar komt allemaal door europa en hun gesubsidieerde landbouw.

 • no-profile-image

  Patrick Hongarije

  Aan patatje . Het grote probleem is dat de contractteelt zelfs de kleine teler in de hand heeft . De fabrieken weten beter dan wie ook hoe het zit . Het is niet het areaal van die echte Belgische boer die de prijs omzeep helpt , maar van al die ,,aardappelteeltverkrachters" nieuwe boeren die geen reet agrarische-deontologie hebben en die tot 70 km ver mee hun 3 assige Rogana's en De Roo's wegrotsen naar gehuurde velden aan 1000 euro en meer per ha . Ik wil het enkel nog maar eens zien hoe ze dit jaar aan deze prijzen hun ,,hagje'' gaan redden. Maar ja gaat het knellen dan nemen de contractors hun wel in de hand of ze zijn mischiens al in hun hand ...Ik hoor enkel de loonwerkers al klagen en bibberen hoe ze gaan betaald worden aan die prijzen , ook zij hebben als vrij mannen meegesprongen mee de fabrieken en geinvesteerd in megamechanisatie, ze zouden wel eens mee kunnen betalen in het gelag. Ik zag verdomd op een diameter van 800 meter 3 zelfr. 2rijen 1 zelfr. 4 rijje en 1 gtrokken 2rij ,3 assers , overlaadwagns enz en dat allemaal op tereinen gezamelijk niet meer dan 12 ha . dus...

 • no-profile-image

  fernand

  Allemaal heel herkenbaar wat u zegt, Patrick. Maar dat is gewoon een tactiek van die boeren om de kleinere boeren "er uit te krijgen". Het zou zoveel beter zijn moest elke landbouwer onder de vraag produceren. Maar er zit altijd wel eens een rotte appel tussen. Dus die landbouwers doen gewoon aan areaal vergroting.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.