Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Tarweprijs stijgt weer

Dat de handelsnotering voertarwe in Hamburg vorige week daalde, in een vaste tarwemarkt, zal te maken hebben gehad met het weer. De Duitse oogst is nog niet afgerond en wat er binnen is, blijkt niet van optimale kwaliteit. Daardoor is een groter deel niet geschikt voor bakdoeleinden en kan de hoeveelheid beschikbare voertarwe nog meevallen.

Op de wereldmarkt groeit de vraag naar tarwe van andere leveranciers dan Rusland. In combinatie met droogte in Australië en slechte oogstomstandigheden in de EU steunt dat het hoge prijsniveau.

Rusland kan circa 25 % minder tarwe oogsten dan normaal en handhaaft zijn exportstop tot eind 2011. De Russische president Medvedev wil overigens de transportkosten van graan laten verlagen en zegt speculatie en marktmanipulatie aan te pakken, meldt website BlackSea-Grain.

Prognose: Prijsstijging

Eén reactie

 • no-profile-image

  Brooijmans

  Een tarweprijs van 20 eurocent is reeel.
  Dit is voor iedereen betaalbaar en geeft
  rust op veel gewassen. Alles zal hierdoor stabieler worden.Nu alleen nog af van contracten met de frietfabrieken, die hebben veel te veel macht.Ze melken de boer uit. STOP DAARMEE dan maar geen FRIET enhet komt allemaal goed.
  Teveel maakt te Weinig

  Brooijmans Nieuw-Vossemeer

Of registreer je om te kunnen reageren.