Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Prijsstijging granen remt af

Mede doordat speculanten winst namen, zijn op de internationale markten de tarwenoteringen gedaald. Volgens hen is blijkbaar de top van het prijsniveau bereikt. Het Russische exportverbod van graan blijft grote invloed houden op de tarweprijzen. Dit komt niet zozeer vanwege tekort op de markt, maar wel door de sterk verstoorde aanvoer richting Midden-Oosten. Onder anderen Frankrijk vaart er wel bij. Uitvoer van graan uit Oekraïne blijft uiterst moeizaam verlopen, door grillige afhandeling van de douaneprocedures. De Oekraïense oogst is voor 85 % binnen, met als prognose dat de opbrengst uitkomt op 39 miljoen ton, tegen 46 miljoen ton vorig jaar, overigens ook met kwaliteitsproblemen. De gedoseerde verkoop van de complete huidige EU-interventievoorraden gaat geleidelijk aan effect krijgen in de komende zes maanden.

Prognose: prijs stabiliseert

Eén reactie

  • no-profile-image

    kriskras

    tis nu aan de mais om e spurtje te laten zien ! want weet goed voor je verkoopt dat de beste mais wereldwijd in onze regio staat !

Of registreer je om te kunnen reageren.