Akkerbouw

Achtergrond 21 reacties

Is ie homo of niet?

Vrouwen én mannen, let op! Dat riep Yvon Jaspers bij de BZV-aftrap. Sindsdien gonst het van de geruchten. Die ene, zoekt die wel een vrouw?

Wat opmerkelijk is dat. Eén van de boeren die zich presenteerde voor het nieuwe Boer zoekt Vrouw-seizoen, wordt door velen als homo gezien. Zelf zag ik vooral een fruitteler met passie voor peren. Vlot kapsel, blozende bolle wangen, hippe bril en een leuke babbel. Ik vroeg me nog af waarom hij zo’n programma nodig heeft. Op allerlei discussiesites weten ze het wel http://forum.fok.nl/topic/1524195/6/50 . Omdat hij homo is natuurlijk. Althans, dat is het vermoeden.

Zelf heb ik geen homo-radar. Ik zou het dus niet weten. Kun je aan iemand zien of hij homo is? Een veel gehoord vooroordeel is dat homo’s wat verwijfde types zijn met erg veel aandacht voor het uiterlijk. Maar als dat zo zou zijn, dan zouden er wel meer kandidaten voor homo kunnen doorgaan.

Eigenlijk vraag ik me vooral af waarom dit vermoeden zo hot is. Is homoseksualiteit in de landbouw nog steeds taboe? De agro-homo’s die ik tot nu toe gesproken heb, deden er zelf niet erg geheimzinnig over, maar hun omgeving soms wel.
Enfin, we zullen zien hoe het Maurits vergaat. Overigens schijnt het zo te zijn dat het vooral homo’s zijn die een zogenoemde homo-radar hebben.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  Vrouwen én mannen, let op! Dat riep Yvon Jaspers bij de BZV-aftrap
  Wat ontiegelijk flauw, deed er niet een vrouw mee? Die zocht toch een man.
  Jammer, dat mee doet aan deze geruchtenmakerij! En ja agrariers zijn akelige figuren die nergens voor open staan, standpunt is wel weer duidelijk.
  Hij geeft toch aan dat ie een vrouw zoekt, waarom in twijfel trekken????

 • no-profile-image

  Burgerboerin

  Is het blogje niet bedoeld voor de vraag: waarom homosexualiteit in de agrarische wereld zo hot is?
  Want eerlijk is eerlijk: Er wordt wat afgespeculeerd over Maurits.

  Zeg eens eerlijk: staat de agrarische wereld 'open' voor homo's? Het schijnt dat 10% van de mensen homosexueel is. Oke, laat het binnen de agrarische wereld wat minder zijn (in de grote steden wat meer) maar dan nog schat ik dat er van elke 100 boeren er 5 homo zijn. Waar zijn die mannen??? Toch stiekem getrouwd en op donderdag avond "stappen" in een grote stad in de buurt waar ze wel uit kunnen komen voor hun geaardheid?


 • no-profile-image

  Jeroen

  Er wordt gewoon geroddeld en Boerderij.nl(Magreet) helpt het een handje.
  Als ze een blog over homo seksuele boeren wil maken, kent ze die vast wel, ze heeft de meest aparte figuren in haar blogs, maar ga niet de andere achterna met de suggestie dat ie homo is, hij zocht toch een vrouw, dat vroeg ie, wat ik kon horen.

 • no-profile-image

  W.A

  Ja, nu heeft onze Magriet er even naast gedaan....!Er was ook een vrouw tussen het boeren gezelschap. Misschien was M al naar bedje toe tegen die tijd.?

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Ik vind dit niet kunnen. Je zal maar fruitteler zijn, Maurits heten en GEEN homo zijn. Dan ben je een neger, die Bobo heet, en zijn buskaartje niet betaald. ==== Bobo heeft overigens een maandkaart.

 • no-profile-image

  In of uit

  De reacties maken wel duidelijk: homosexualiteit is in de agrarische sector nog een groot taboe.

 • no-profile-image

  wel of niet

  Jeroen uit Ukraine schrijft zo ongeveer: Margreet heeft de meest aparte figuren in haar blogs dus een homo zal er ook wel bij zitten. Lekker vooroordeel. Van jeroen dan.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Beste wel of niet anoniem zo was die reactie toevallig niet bedoelt. Ik ken een paar "homo" boeren/medewerkers en heb er totaal geen probleem mee. Meeste aparte figuren, zo wordt het wel opschreven als of alle boeren in onderbroeken koffie pauze nemen of dat alle boeren geen vakantie nemen, lees de blogs dan. In de ogen van Magreet zijn agrariers maar rare wezens en in de geval is het belachelijk dat ze mee doet aan het roddelen. Had deze Maurits een vriend gevraagd, was het toch ook goed, wat maakt het uit. Maar hij vroeg toch duidelijk een vrouw, waarom hier dan ook deze stelling neer zetten?

 • no-profile-image

  burgerboerin

  Hoi Jeroen.
  Ik snap dat je zo gepikeerd bent over dat er geroddeld wordt over of iemand nou wel of geen homo is (laat iedereen toch alsjeblieft lekker verliefd worden op wie hij/zij wil)
  Maar ik zi edeze blog toch echt niet als roddelen. Er wordt vrij duidelijk gezegd dat 'men' op allerlei forums wel weet waarom Maurits een partner zoekt. En daarbij komt de vraag: waarom vind 'men' het zo belangrijk te weten of Maurits wel of geen homo is? Dat laatste is toch een leuke vraag??
  Niet voor Maurits, dat snap ik. Maar hij is slim genoeg te weten dat hij met zijn vlotte stadse voorkomen niet in het standaard bzv rijtje past.

 • no-profile-image

  .

  @Jeroen, Je moet je er niets van aantrekken wat andere mensen over homo's zeggen. Die zijn niet slimmer. Die willen alleen maar andere zwart maken om hen zelf boven en ander te verheven. Maar dat is niet meer van een blijk van weinig zelfvertrouwen. Homo's die er vooruit komen kan ik alleen maar respect voor hebben. Dat is tegenwoordig nog steeds een taboe. In de sport is het nog erger. In plaats dat mensen een afkeer hebben voor crimenelen richten zij zich op mensen die toevallig op een ander geslacht vallen of net een iets ander denkbeeld over hun eigen leven hebben en dus ook anders leven als een 'normaal' mens. Met zulke mensen moet je niet discuseren. Daar heb ik alleen maar medelijden mee!

 • no-profile-image

  voorlichter

  Hallo, ik heb Margreet's stukjes altijd al slecht gevonden, maar dit slaat alles, hij zoekt toch een vrouw, waarom dan afvragen of hij homo is, ga toch ook niet veronderstellen dat jij lesbisch bent, waardeloze auteur en straks komen er weer reacties van ik wou reacties uitlokken om te zien hoe er over homosexualiteit gedacht word maar dit is bullshit, triest verhaal en boerderij onwaardig

 • no-profile-image

  marieke

  Zeg voorlichter uit twente kun jij niet lezen? Margreet zegt helemaal niet dat die Maurits homo is. Ze zegt juist dat ze geen idee heeft maar signaleert alleen dat er grote groepen mensen zijn zich dat wel afvragen (lees de discussieforums eens!!!) en ze wil weten waarom. Dit is dus helemaal geen bullshit en het is juist goed dat Boerderij het gewoon benoemt en bespreekbaar maakt.

 • no-profile-image

  Marc

  Waarom reageren er zoveel zo kwaad? is alleen al het idee dat iemand homo zou kunnen zijn dan zo erg? Er zijn er zoveel die uit angst voor de reacties eerst zeiden dat ze een vrouw zochten en er later toch voor uit kwamen dat ze een man zochten. Dat was ook bij een deelnemer van BZV in Zweden. Nou en?

 • no-profile-image

  Boerin

  Zeg voorlichter uit Twente, als jij Margreets stukjes altijd al slecht hebt gevonde waarom lees je ze dan? Wat je niet leuk vindt hoef je in dit land niet te lezen hoor.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Signaleren en dan de vraag hier neerzetten( zie header)(Is ie homo of niet) is het helpen door gaan van deze vraag.
  Wat heeft dat voor nut, als je dan graag een stukje over de agrarische wereld wil schrijven in de omgang van homo seksueliteit schrijf daar dan een stukje over ipv de verwijzing naar Maurits,die duidelijk een vrouw zocht!
  (Code die ik moest typte past er ook nog bij, BAH)

 • no-profile-image

  voorlichter

  marieke venlo alias boerin friesland alias Margreet??
  Jullie zijn wel erg snel op jullie vrouwelijke teentjes getrapt, als alle vrouwen zo waren werd homosexualiteit nog iets voor mij

 • no-profile-image

  Jelle

  Haha, heb van hem nog les gehad op het clusius college toen hadde we ook al et vermoede dat die homo was

 • no-profile-image

  Johan

  Naaah deer he ik Plantenteeltles van had in het 1ste jaar van het Clusius College (Hoorn).

 • no-profile-image

  sam

  deer hew ik ok les van had in het 1e die vent ken mooi klappen en koike hoe are an het werk benne maar hij is gien homo

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Maurits is me van alle "Boeren in de aanbieding" het meest bijgebleven. Door zijn enorm vriendelijke, beschaafde en zachtaardige uitstraling. Bij iemand als Maurits kan je je als vrouw op je gemak voelen en zaken bespreken waarmee je echt niet bij een "Macho-man" moet aankomen. Ik vind het prachtig dat deze jonge boer zijn vrouwelijke kant laat zien. En, geloof me, dat heeft helemaal niets te maken met of hij homo is of niet (so, what???) Ik ken homo's waar een Macho nog wat van kan leren. Allemaal uiterlijke schijn. Maurits, ik vind je top! En laat iedereen maar lekker over je kletsen. Jij bent mijn favoriet!

 • no-profile-image

  Piet

  Ik vond t wel t spannendste moment, gaat voor een mannetje of voor een vrouwtje. Mijn partner en ik gokten allebei datie voor een mansgezel ging. Maar omdat nu breeduit op internet uit te gaan meten.. En vervolgens gaan roepen dat de agri-sector homo-foob is. Volgens mij maakt iedereen grappen daarover, zolang je de persoon maar niet afschrijft.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.