Akkerbouw

Achtergrond

Klein aanbod uien, prijs stijgt

De laatste plantuien zijn nagenoeg op. Er was veel vraag naar, want het percentage grof was goed, terwijl de eerste zaaiuien klein uitvallen. Zaaiuien af land kregen in Emmeloord een premie voor directe rooibaarheid. Daarmee kwam de prijs in feite gelijk met de beursnotering Goes.
Ook Middenmeer noteert nu zaaiuien af land, maar het aanbod is nog heel beperkt en gebaseerd op delen van percelen.
De eerste seizoensprijzen liggen hoog. De aanvoer moet duidelijk nog op gang komen. Als gevolg van aanhoudende vraag dreigt een gat te vallen tussen de aanvoer van plantuien en de eerste zaaiuien. Er is vorige week dan ook veel haast gemaakt met het rooien van verkochte percelen, om nu een goede slag te kunnen maken. Het regenachtige weer met verschillen per regio gaat een sterke rol spelen, we krijgen nu ‘weerprijzen’.

Prognose: Prijsstijging

Of registreer je om te kunnen reageren.