Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Aardappelprijs zakt op Belgische markt

In België is de stemming op de aardappelmarkt flink gedaald. De verwerkers hebben er de laatste weken flink aan moeten trekken om aanvoer te houden en leunen nu wat achterover, om wat van deze investering terug te halen. Er zou voldoende aanvoer zijn. De industrie werkt vooral met contracten en vult aan met aankopen op de vrije markt. In feite moet de echte handel nog op gang komen. PCA meldt dat er beperkte volumes Bintje worden verhandeld, tegen prijzen die vergelijkbaar zijn met die voor de vroege.
De sfeer is er momenteel een van afwachten. Prijsverlaging heeft mede tot doel aanvoer los te maken. De vraag is: wie heeft de langste adem?

Posities op de termijnmarkt geven aan dat de verkopers en kopers zo'n 5400 contracten open hebben staan. De activiteit in de termijnhandel is rustig, met beperkt volume aan transacties. Voor het aprilcontract 2011 blijft de notering hangen rond €17,50.

Prognose: Rustige markt

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ben

    Als boerkes nu buiten contract niets meer leveren gaat prijs wel op ,maar zo zie je wie handeld ;de mafiavan fritfabrikanten en boerke in paniek en geeft rest wel gratis mee ;zeg laat ze dan op land ,doe ik geen kosten voor rooien en transportdus tellen en sterk houden

  • no-profile-image

    c

    zoals verwacht heeft Belgapom( lees de grote fabrikanten) de prijs nog een duwtje gegeven richting het vriespunt! met plaatselijk 25-70 l water op een vochtige ondergrond belooft dit voor het najaar. In 2003 en 2006 hadden we gelijkaardige situatie met goede prijzen na nieuwjaar. Verkoop dus maar het vel van de beer niet voor hij geschoten is. Onze nederlandse vrienden weten ervan te spreken in 1998. l'histoire se répète, peut etre?

Of registreer je om te kunnen reageren.