Akkerbouw

Achtergrond 3 reacties

Aardappel prijsvast

Grote onzekerheden kenmerken de aardappelmarkt. Doorwasproblemen bij Bintje vergen nauwgezette studie. Ook de hectare-opbrengsten vallen overal in Europa tegen. Op termijn is vanwege de slechte oogsten in Rusland en Oost-Europa een stevige export te verwachten. Door de gecompliceerde marktsituatie is aan de termijnmarkt een prijs voor het aprilcontract 2011 van €18,50 geen luchtfietserij. Het was vrijdag jl. de hoogste notering, al sloot de beurs op een niveau van €18,00. De hectiek van eind juli is in Frankfurt weliswaar weggeëbd, maar de prijs zakte er niet met sneltreinvaart weg.
In België was er begin vorige week zeer slecht weer, resulterend in flinke rooiproblemen. Het had zijn weerslag op de prijs, die steeg. Niettemin noteerde Belgapom op vrijdag verrassend €15 voor vroege fritesgeschikte, €2,50 minder dan de voorgaande week.
In eigen land ligt het prijsniveau op ca. €20 voor Première. Huidvast voor export is duurder.

Prognose: Vaste marktstemming

Laatste reacties

 • no-profile-image

  c

  De naam belgapom mag DRINGEND veranderd worden in AFPINGELAAR. Hun geafficheerde prijzen worden niet gemaakt, het is méér. De fabrikanten moeten in september nieuwe contracten aangaan met de warenhuizen en willen dus NU goedkope patat. Ondertussen zijn enkele grote handelaars EXTRA grote wasinstallaties aan het zetten met capaciteiten van 60 t / u......zegt dit genoeg?? remember 2006!

 • no-profile-image

  Patatje

  Belgapom en ook Pca , Dit is natte vingerwerk !!! Belgapom is de verwerkende industrie .... Pca moet volgen om oorlog te voorkomen. Ik kan t weten want ik heb in de prijzencommissie gezeten . at mijn voorganger schrijft is ook waar.

 • no-profile-image

  ben

  Goed om te weten ,ga ik mijn lidgeld voor pca opeten in een restaurant hoeven ze dat niet meer te doen als ze de prijs vasstellen met die van belgapom ;boeren wie doet mee

Of registreer je om te kunnen reageren.