Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Echt fritesgeschikte schaars en duur

De beurs Goes kon afgelopen dinsdag een notering melden op basis van opvallend veel transacties. De prijs steeg weer flink. Er blijken toch nog veel partijen aardappelen van de oude oogst beschikbaar te zijn geweest die nu vlot van de hand gaan. Normaal zouden deze als restpartijen lastiger te slijten zijn geweest, maar de aanvoer van nieuwe is nog niet op stoom. Ze komen nu dus versneld op de markt en brengen een goede prijs op. Wie nog aardappelen oogst 2009 heeft hoeft er niet mee te leuren. Het is niet slechts een kwestie van hoeveelheid nieuwe oogst die te wensen overlaat. Ook de kwaliteit, in het bijzonder de gemiddelde grootte, is niet optimaal voor de fritesproducent. Het spreekt boekdelen dat de eerste Belgische PCA/Fiwap noteringen voor machinegerooide vroege aardappelen de hoogste zijn van de afgelopen acht seizoenen.

Prognose: Prijsstijging

Laatste reacties

  • no-profile-image

    kriskras

    Tarweprijs explodeerd volgend jaar weg met die frietcontracten !

  • no-profile-image

    denker

    tarwe en mais prijzen gaan nu sterk stijgen, weerom niet blijvend, maar structureler dan in 2007. van een frietcontract is de boer één ding ZEKER: en dit is dat de fabrikant zijn aardappelen MISSCHIEN zal afnemen, al de rest is NIET zeker!. Leve de droogte....

Of registreer je om te kunnen reageren.