Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Vooral vraag naar kwaliteit in fritesgeschikt

De weersomstandigheden hebben hun invloed op de stemming in de aardappelmarkt. De prijs van de fritesgeschikte aardappel bleef mooi overeind, met daarbij de kanttekening dat de bandbreedte tussen de laagste en de hoogste gemaakte prijzen groeide. Kwaliteit wordt een belangrijker factor, vooral in het Zuiden.

De prijzen worden ondersteund door de verwachting van droog weer en de tot nog toe lage opbrengsten van de vroege aardappelen. De verwerking blijft goed draaien met eerder aangekochte volumes, contracten en Nederlandse aardappelen. Vooral export biedt nog mogelijkheden voor aardappelen oude oogst. Door de kleine nog resterende voorraden is het aanbod ook beperkt. Het grillige weer dat 2010 tot nog toe heeft laten zien stimuleert de activiteit en het prijsniveau op de Duitse termijnmarkt aanzienlijk.

Prognose: Prijs gelijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    euro

    prijs gelijk volgens mij klopt er iets niet

Of registreer je om te kunnen reageren.