Akkerbouw

Achtergrond

Meer aanbod tarwe drukt prijs

Hoge wereldvoorraden en goede prognoses voor oogsten hebben gezorgd voor dalingen van de tarwenoteringen op de wereldmarkt. Ook de sterkere positie van de dollar heeft invloed. In de VS zijn vooral de prijzen voor voertarwe gezakt, terwijl maaltarwe minder aan waarde inboette. De oogstverwachtingen in Noord-Amerika zijn goed tot uitstekend. Ook Argentinië voorziet een grotere oogst, ruim 45 % meer dan vorig jaar. Daarentegen krijgt Oekraïne te maken met de gevolgen van vorstschade en ziektes in de gewassen. Binnen de EU gingen vrijwel alle voertarwe noteringen omlaag, met uitzondering van de Duitse. Van belang is voorts aanbod van een aanzienlijke hoeveelheid Bulgaars graan ter interventie, waarvan 63.500 ton tarwe.

Prognose Prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.