Akkerbouw

Achtergrond

Vrije uien zeer schaars

Als zelfs het NOS-journaal er aandacht aan schenkt, is de export van uien echt aanzienlijk. De sorteerbedrijven en exporteurs maken overuren, zeker in de afgelopen weken met feestdagen die de normale cadans verstoren. Het niveau van de export houdt stand, met als grote afnemer Rusland. In dit tempo doorgaan zal nog een hele toer worden voor veel bedrijven, omdat de vrij beschikbare uien aan het opraken zijn, zeker in het Zuidwesten. De prijzen zijn dan ook op een stevig peil, de prijsdip van enkele weken geleden blijkt niet trendmatig. Aangezien de vraag naar uien nog toeneemt en de Nederlandse ui zich in de afgelopen jaren kwalitatief heeft onderscheiden, zijn de vooruitzichten voor de afzet in de komende maand goed.

Prognose: Prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.