Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Lichte druk op fritesnotering

De markt voor aardappelen is momenteel rustig. Weinig volume in de handel, maar goed prijshoudend. De industrie heeft de afgelopen weken goed doorgekocht en is daardoor redelijk voorzien. Er is meer activiteit in de levering volgens contract dan in de vrije handel. Er zit een fractie minder in aan de bovenkant van de markt. Dat komt onder meer doordat de handel in een duurder ras als Innovator nagenoeg voorbij is.

De prijs aan de onderzijde is vast. Beneden €8,50 is geen fritesgeschikt te krijgen. De verkopen zijn qua volumes gering. Noodzaak om vlot te leveren is er gezien de voor de tijd van het jaar frisse temperaturen ook niet.

Aan de termijnmarkt maakt de handel na de afsluiting van de aprilcontracten eigenlijk ook pas op de plaats. De cash settlement prijs van de Eurex termijnmarkt daalde gisteren dan ook voor het eerst sinds begin maart, zij het miniem. De prijsniveaus van de fritesgeschikte aardappelen in het noordwesten van de EU zijn redelijk stabiel.
Genoemde prijzen zijn voor directe levering, verder richting juni loopt de prijs op.

prognose: prijzen stabiel

Laatste reacties

  • no-profile-image

    vandamme

    met het huidige weerbericht voor de boeg: 10 dagen met temperaturen van rond de 15 ° max overdag en 's nachts dicht tegen de 0° aan de grond, kan menig akkerbouwer met vrije aardappelen niks anders besluiten dan: kijk eens aan, we hebben een voorjaar als 1976! gaat er al een belletje rinkelen? ja, toen, dat was TOEN, stegen de prijzen rijzend snel naar ongekende hoogtes. Normaal toch, contracten bestonden niet en hadden géén reden van bestaan.De zomer deed de rest. Wil de lieve heer hier boven dat nog eens overdoen aub? Draii de regen kraan dicht en stoken maar... Willen alle boeren met contracteren dit 3 x lezen en zich de volgende keer, wanneer ze een krabbel zetten onder een waardeloos papierke, zich eens meer bedenken en ook meeleven met de vrije boeren die straks hun goedbezorgde patatjes aan leuke winstgevende prijzen kunnen verkopen? Landbouwers te lande, vecht u vrij of stop. Aardappelen KUNNEN nog duur worden, U hebt het heft in handen!

  • no-profile-image

    groot

    Helemaal mee eens stoppen mee die waardeloze contracten !!!!. Geen contracten maar contacten moet je hebben . Kijk hoe we het in de peen en uien doen , gaat prima . Gewoon daghandel en maximaal 30 % in t voren verkopen

Of registreer je om te kunnen reageren.