Akkerbouw

Achtergrond 6 reacties

Uren chatten en de vrouw zwanger

Er zijn weinig blogs afgekomen de laatste maanden. Saaiheid troef in het ijskoude Hongarije. Vele uren chatten met oude Vlaamse vriendinnen brachten afleiding. Goed voor de viriliteit ook...

Ik heb de laatste drie maanden geen blogs afgeleverd. De oorzaak is die wel erg lange Hongaarse winter met koude toestanden, waarbij men beter de poorten dichthoudt en dus ook weinig meemaakt. De lange, slome bureacratie was ook niet vooruit te branden, dus ook van die zijde weinig nieuws.
Vermeldenswaard is wel dat de schadeloosstelling rondom het acccident met de trekker op 10 december ook een lange procedure aan het worden is. Tot op vandaag is de zaak nog steeds hangende. Mijn Fendt wordt nog steeds vevangen door een andere. Ondertussen is een Claas Axon 820 als vervangtrekker ten tonele verschenen.

Drukke internettijden

Maar niet alleen het hiervoor beschrevene is de oorzaak van een blogstilte. Urenlange internetsessies met van huis uit agrarisch gevormde vriendinnen van 20 jaar geleden zijn de hoofdoorzaak van het uitblijven van blogs. Tijdens de kalme koude winterdagen liepen die chatsessies soms uit tot 13 uur op een dag. Het is leuk te kunnen converseren met bekenden in de Vlaamse taal die wel eens vervormde tot ruige West-Vlaamse sappige boerenpraat.

Je voelt je weer een jonge kerel

Bij al deze sessies vergeet je wel eens je gezette leeftijd en waan je je weer een kerel van 20-22 jaar oud. Bij deze geef ik u dus alvast een bewezen remedie om je even weer jong te voelen.
Boerderij-bloggers met wie ik wel eens mailcontact heb en die op de hoogte waren van mijn verjongingskuur, waarschuwden mij voor de fatale familiale gevolgen, die gelukkig uitbleven. Sterker nog, ze draaiden op iets anders uit.

Vruchtbaar voorjaar

Je weer een jonge kerel voelen bleek ook een positieve uitwerking te hebben op het aspect vruchtbaarheid. Het uitblijven van maandelijkse ongesteldheden bij mijn vrouw leidde de laatse weken tot enige druk in de familie. Met een implantaat als voorbehoedsmiddel leek een zwangerschap uitgesloten. Toen mijn vrouw vorige week hals overkop met haar probleem richting België stoof ,voelde ik me toch niet lekker. Zij ginder, ik hier in mijn volle werk?
Vorige week donderdag zei mijn buikgevoel: Patrick, ga haar achterna. Aangezien het werk vervormd was tot ijsberen tussen schuren en huis, leek het vooraf al een wijze bedoening. Om 11.55 uur viel de beslissing (we moesten tegen 12.30 uur al weg zijn naar het vliegveld), tegen 17.00 uur waren we herenigd.

Het oordeel: al ruim twee maanden!

Bij het bezoek later die avond aan de Belgische gynecoloog was het oordeel vlug gevallen: ’zwanger’ luide het. ’Al twee maanden en zes dagen lang’. En dat was absoluut niet verwacht, want we hebben nooit gedacht aan een derde.

Het was een accidentje

In Belgische boerenkringen noemen ze dit een accidentje. Maar dan wel een eigenaardig accidentje. Volgens de gynaecoloog is de kans 1 op 1.000 dat zoiets kan voorvallen, gezien de getroffen voorzorgsmaatregelen. Maar ja, daar zal die verjongingkuur wel voor iets tussenzitten. Een samenloop van medische omstandigheden zullen deze zwangerschap aardszwaar maken om te dragen. Het worden nog zeven maanden rusten, en zónder stresssituaties. Een niet evidente zaak in Hongarije.

Uitgerekend tussen de aardappelen en de mais

Omdat een zeer frequente gynaecologische opvolging moet worden gesteld, zal onze vaste Belgische gynaecoloog zich laten bijstaan door een Hongaarse, zodat als er mistoestanden ontstaan, de zaak perfect kan worden overgenomen.
De zwangerschapseinddatum staat op 22 oktober, middenin het seizoen tussen aardappelen en mais. Het worden nog drukke tijden.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Hoi Patrick je vorige blog was in raadselen en in nevelen gehuld. Maar ik hoop, dat ik je met dit nieuws kan feliciteren ookal is de situatie net zo verrassend als een donderslag bij heldere hemel. Voor chatten heb je straks minder tijd, dat is zeker.

 • no-profile-image

  Bert

  Patrick.Proficiat je en je vrouw met de hopelijk gezonde 3e opvolger in de familie.Ha je gewaarschuwd niet te veel te chatten je weet niet wat er van komt.En zie het resultaat dient zich straks aan.Dus je vrouw zal je dit jaar niet het geweer na brengen in het veld bij de aardappelen.
  Groeten

 • no-profile-image

  Patrick

  Heren met kennis ter zake !
  Twee maand geleden zaten we er allemaal naast hé zekers jullie en nu jullie kunnen bijsturen zal iedereen wel gelijk krijgen zekers .
  Ik ben net terug uit Belgie
  Heb nog een titel maar deze is gelinkt aan een wild varken >> Door die as in de lucht en vrouw zwanger loopt er alavst een varken minder rond in Duitsland . Ben zondagmiddernacht aan 170km/uur over een wild varken van meer dan 100 kg over gegaan ,met alle gevolgen van dien.

 • no-profile-image

  Bert

  Patrick.Hoe konden we weten wat er echt gebeurde na al die wilde winter email verhalen van je.Verwachte veel maar dit niet nee.Blijkt dus dat je niet alle aardappelen een kiem remming middel hebt gegeven.Advies voor komende winter.Goed poederen en net vorst vrij bewaren je aardappeltjes Patrick.En wat rustiger aan tussen de soep en de aardappelen zegt men wel eens.
  Nogmaals proficiat kerel.en beetje rustig aan met je varkens jacht.Kom liever op beschuit met muisjes dan op zieken bezoek
  Bert

 • no-profile-image

  Han

  Patrick je hebt me bang gemaakt. Ik chat nooit weer de kans om zwanger te worden is me te groot. Tegenwoordig is immers niet je vrouw zwanger maar zijn WE samen zwanger.

 • no-profile-image

  Patrick

  Han om reden er toch geen tweede zwangerschap in gang kan schieten op dit moment word er weer vollop gechat Alles en iedereen komt ooit terug geloof mij >>release a live !

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.