Akkerbouw

Achtergrond 3 reacties

Tarweprijs kruipt omhoog

In de VS, Canada en Australië zijn de tarwenoteringen gedaald vanwege grote voorraden, tegenvallende verkoop en meer areaal dan aanvankelijk verwacht. Dat laatste geldt niet voor de VS. De jongste ramingen van het Amerikaanse ministerie van landbouw geven aan dat er 9 % minder tarwe wordt verbouwd ten opzichte van vorig jaar.
Oekraïne, belangrijke speler op de wereldmarkt, verwacht een oogst van 45 tot 48 miljoen te realiseren, zegt althans de minister van landbouw, Mykola Prysiazhniuk. Door vorst- en waterschade moet echter een deel opnieuw worden ingezaaid en de boeren hebben daar te weinig geld voor. De banken zullen de rente op krediet nu verlagen van 25 à 30 % naar circa 20 %, aldus de minister. Ook komt er volgens hem een oplossing voor de uitgebleven btw-restitutie van de overheid aan de graanexporteurs.

Prognose Prijs stijgt

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Pietje

  Zoals ik al eerder zei. Den olie prijs is gewoonweg gekoppeld aan den tarwe prijs annex grondstoffen prijs. Conclusie de tarwe wordt nog duurder.

 • no-profile-image

  belg

  Als de tarwe nog stijgt zal het gebruik nog dalen(in de veevoeding zijn er genoeg grondstoffen beschikbaar) en de voorraden zijn al zo groot. Zullen de fransen zo eens silo's bijbouwen om de nieuwe oogst weg te krijgen?

 • no-profile-image

  Pietje

  Zoals gezegd, den olie prijs is al weer gestegen en zal nog heel veel stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.