Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Gerstprijs laag door veel aanbod

De tarweprijs kruipt langzaam omhoog, maar de schommelingen van de noteringen op de wereldmarkt zijn divers. In de VS zijn de vooruitzichten voor de wintertarwe goed, zij het dat er minder areaal is ingezaaid. Ook Australië meldt vooruitzichten voor goede oogst. Oekraïne dringt bij de EU aan op opening van de Europese markt voor zijn graan, met als ‘wisselgeld’ afname van zeevis. Er is relatief weinig handel in gerst. Ondanks de forse daling van het gerstareaal voor 2010 blijven de prijzen laag, omdat er wereldwijd grote voorraden zijn. Dit seizoen is in de EU al 4,6 miljoen ton gerst aangeboden ter interventie, vooral door Duitsland, Frankrijk en Finland. Daarvan is 45 % overgenomen.

Prognose Tarweprijs stijgt, gerst stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerinneke

    De olieprijs is toch ook al weer gestegen, dus de graanprijs < bioethanol > dus ook. Ik ben toch niet oliedom toch.

Of registreer je om te kunnen reageren.