Akkerbouw

Achtergrond 7 reacties

Bierbostelseizoen in volle gang, prijs gedaald

Er is veel belangstelling voor het vastleggen van levering voor bierbostel in de komende maanden. In de huidige prijsstelling is er een aanzienlijk prijsvoordeel ten opzichte van soja- en raapschroot, melden de voerhandelaren. De prijzen van bierbostel zijn de afgelopen weken gedaald naar een aantrekkelijk prijsniveau.

De oorzaak is simpel. De brouwerijen produceren nu volop voor het zomerseizoen, waarin de bierafzet flink toeneemt. Bier heeft een lagering nodig van enkele maanden.

De prijzen die de handel doorberekent aan de boeren variëren sterk. Niet alleen zijn er verschillende niveaus voor respectievelijk het noorden, midden en zuiden van het land, ook de hoeveelheden die de veehouders inkopen spelen een rol. Vooral bij afname van grote partijen ineens (om in te kuilen, dit zijn hoeveelheden van 100 ton en ver daarboven) kunnen de boeren een korting van € 5 à 7 bedingen (vandaar de forse daling van de Boerderijnoteringen).

Prognose: prijsdaling

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frank Rovers

  Kunt U de grafiek zoals die steeds geplaatst werd door Uw collega Hr. Theo Brummelaar een keer updaten en weer presenteren op de site?
  Dank voor de medewerking!
  Frank Rovers

 • no-profile-image

  erik

  de bierbostel prijzen zakken nog veel meer ,door nog niet de bierbostel te ontvangen, nu de wordt een spelletje gespeelt nu door de grote afnemers,laat de vooraden maar op lopen bij de fabrieken.

 • no-profile-image

  erik

  koop absoluut nog geen bierbostel in ,de grote verkopers zitten er mee in de maag,de prijzen knallen naar een dieptepunt,als er maar niet gekocht wordt ,meer de koppen bij elkaar steken.NIET KOPEN ,WACHTEN.

 • no-profile-image

  rundveehouder

  prijsinformatie

  ik koop nu bierbostel voor 1.1€ per %
  frietsnippers voor 17€ per ton
  aardappel purre voor 0.9 €/ %
  proficorn 0.9 €/ %

  dus menssen betaal niet te veel prijzen gaan zakken.

 • no-profile-image

  erik

  marktinformatie,de grote jongens zoals bonda en van triest houden nu de prijzen weer omhoog ,kunstmatig en de agrifirm heeft ook zogenaamd de vkk (verkopers keuze uit verkocht,dat is gelul ze willen de prijs weer omhoog jagen .pris vkk 1.24-1.29. ,nu vragen ze 1.45-1.50,terwijl er nog een zeer groot aanbod is ,zijn onbertrouwbare relaties over de ruggen van de boeren zelfde geldt ook voor de perspulphandel(dynie)

 • no-profile-image

  erik

  informatie over perspulp prijzen zijn gebaseerd op wat al verkocht is met die silo aktie van dynie en dat is niet veel ,terwijl er meer pulp in de perpulp gaat dit jaar omdat er veel minder tot niets in de brok gaat ,dus koop ABSOLUUT NIET IN DE VOORVERKOOP IN. want anders is de prijs al bepaalt voor de hele campanje terwijl er een hele stoot pulp op de markt komt .

 • no-profile-image

  rundveehouder

  dag erik

  ben het met je eens dat de grote jongens een spelletje spelen de grootste bandiet is van triest nog altijd geweest .
  hier biedt duynie nu bietenpulp aan voor 0.9€ cent per procent vorig jaar begonnen ze zelfs hoger in het seizoen konden ze hem niet kwijt heb toen gekocht voor 0.8 € cent menssen oproep koop niks laat ze maar zweten met hun afval produkten storten of biomassa brengt altijd minder op hahaha

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.