Akkerbouw

Achtergrond

Tarweprijs daalt nog gestaag

De tarweprijs zakt langzaam, maar gestaag. De bijgestelde prognose van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA voor de wereldvoorraad tarwe doet er geen goed aan. De USDA verwacht een totale oogst van 678 miljoen ton, bij een consumptie van 646,8 miljoen ton. Dichter bij huis blijkt de aanplant in Spanje flink te lijden van recente hevige regenval en overstromingen in het zuiden. Er was eerst optimisme, toen alleen in Andalusië een deel wegspoelde. Spanje heeft immers jaren veel droogte gehad. Er kwam helaas teveel van het goede. In oostelijker Europa winterschade. De Europese Commissie verwacht een iets kleinere tarwe oogst dan de vorige. De gerstmarkt is in mineur, met dus veel interventieaanbod.

Prognose: prijzen dalen nog

Of registreer je om te kunnen reageren.