Akkerbouw

Achtergrond

Pootgoedmarkt was overspannen

Woensdag ontbrak de pootgoed telersprijs Middenmeer. De beurscommissie kwam er niet uit. Het lag vooral aan het tijdstip. Het is begin van het pootseizoen en dat houdt mede in dat er afspraken worden gemaakt over levering. De handelsprijs was in de voorgaande week ronduit opgejaagd. Klein Bintjes pootgoed werd 5 euro duurder. Deze prijs kwam niet meer overeen met de actuele situatie. Hoewel de prijs een flinke stimulans heeft gehad kon dit niveau niet worden waargemaakt. Daarbij komt dat de markt voor consumptieaardappelen niet zo goed is dat de afnemers van pootgoed trappelen om bij dit prijsniveau in te kopen. De komende weken wordt met spanning gekeken naar de weersomstandigheden. Het niveau heeft vandaag weer een tik gekregen, maar bij ongewijzigde omstandigheden ligt een prijs van 25 tot 26 euro (44 tot 45 voor de kleintjes) volgende week (10) voor de hand.

Prognose: prijs stabiliseert weer

Of registreer je om te kunnen reageren.