Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Peenprijs stagneert nog steeds

De stemming op de peenmarkt raakt er uit. De stijgende tendens in de prijzen vlakt af. Op de beurzen Emmeloord en Middenmeer gingen de noteringen zelfs iets in de min. Ook voor peen geldt dat de mindere kwaliteiten de stemming drukken.
Kwaliteitsbehoud wordt lastiger, maar is voor de telers cruciaal om de prijs in de benen te houden. Er is groeiend aanbod van matige partijen, die niet bruikbaar zijn voor de verwerkers van klasse 1. De prijzen daarvoor variëren van 40 tot 60 euro per kist. Goede (schaaltjes)peen brengt tot 15,5 cent op. Dat is, kijkend naar het weer in afgelopen periode aan de zeer schrale kant. De markt is dan ook flauw. De export loopt rustig door. Duitsland en België hebben voldoende eigen aanbod. De in Groot-Brittannië en Frankrijk sterk toegenomen vraag enkele weken geleden, als gevolg van door streng winterweer dan wel regenval (Spanje) stagnerende oogst is teruggelopen naar normaal niveau.

Prognose

prijsdaling

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arnold

  goedemorgen meneer/mevrouw
  Ik zie op de site dat de winterpeen 10/11 cent doen
  ik heb 250/300 ton caratan zitten en zou graag deze op kort termijn verkopen
  maar mijn gevoel is dat er weinig vraag is hoe zit dit ?
  of wie kan ik benaderen of zoek er peen
  m.v.g
  arnold

 • no-profile-image

  ow

  mooi laten staan komt wel

Of registreer je om te kunnen reageren.