Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Matige partijen peen drukken prijs

De peenmarkt kabbelt voort. De prijzen stabiliseren bij een ruim aanbod en daarmee moeten we het doen. Er is zelfs druk op het algemeen prijsniveau doordat er veel peen van matige tot slechte kwaliteit op de markt komt. De vanwege rooiproblemen vrij late oogst vorig jaar heeft de bewaareigenschappen van de peen geen goed gedaan. Boeren ruimen noodgedwongen op en dat zorgt voor een sterk gevarieerd beeld: prijzen van 30 tot 100 euro per kist. Het uit zich overigens minder dan bij de aardappelen in uiteengroeien van de noteringen voor de boven- en de onderkant van de markt. Andermaal een prijsdaling voor biopeen, maar hier speelde overdreven angst voor een vroegtijdig aanbod van verse aanvoer uit Israël. Tot nog toe kon de Duitse markt profiteren van de relatief goedkope Nederlandse biologische wortelen.

Prognose Prijs daalt

Eén reactie

  • no-profile-image

    peentje

    De markt is wat omhoog, zaken gedaan voor 130 euro

Of registreer je om te kunnen reageren.