Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Graanmarkt zit in impasse

De graanmarkt blijft rustig. Zowel binnen Europa als globaal wachten de kopers én verkopers af. De verkopers weigeren afstand te doen van hun voorraad bij het huidige prijsniveau, de kopende partijen speculeren op verdere daling. De grote vraag is momenteel hoe het graan de winter uitkomt. Voorlopig is de situatie niet onrustbarend, al wijzen de jongste oogstramingen op mindere opbrengsten (gerst vooral). In Nederland is vorstschade beperkt gebleven.
In de handels- en telersprijzen zit weinig beweging. Weliswaar pluste de voergerstnotering van de beurs Middenmeer iets, over de hele linie zijn de schommelingen marginaal. Het niveau is uiteraard veel lager dan in dezelfde periode van het topjaar 2008, maar blijft ook achter bij 2009.

Prognose:

prijzen stabiel

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    echte prijsnotering af boerderij in Europa vind je op <>

Of registreer je om te kunnen reageren.