Akkerbouw

Achtergrond

Helpen in de kerstvakantie

Bemmel – Max van der Kleij (7) helpt samen met zijn broer Robin in de vakantie even in de paprikakwekerij van zijn ouders.

"We zijn volop bezig met nieuwe planten en onze zoons wilden graag helpen”, zegt Marieke Tas. De planten worden op een mat gezet en voorzien van bevloeiingssysteem. ”De planten nemen het water op via wortels die in de mat zitten. De planten staan op goten. ”Het overtollige water wordt opgevangen en hergebruikt”, zegt Tas. Samen met haar man Ad van der Kleij teelt ze 3,4 hectare rode paprika’s, onder andere voor paprikajam, chutney en saus. Foto VidiPhoto

Dure Indiase uien door kleine oogst

Jammu – Een Indiase arbeider draagt een zak uien op een markt in de Noord-Indiase stad Jammu. De Indiase overheid schort de uienexport op tot 15 januari om de binnenlandse voorraad te verbeteren, nadat de prijs in een dag tijd verdubbelde. Dit is het gevolg van flinke neerslag in de oogsttijd, met grote schade als gevolg. Hierdoor zijn de uienvoorraaden nu bijzonder laag in het land. Als er weer uien wordt geïmporteerd, kunnen de prijzen wat dalen. Foto ANP

Foto

Ger Timmer

Of registreer je om te kunnen reageren.