Akkerbouw

Achtergrond

Graanprijzen blijven op niveau op vaste markt

De graanbeurs in Groningen noteert hoger voor tarwe en gerst. Het HPA noteert hoger voor tarwe en mais en iets lager voor gerst. Op de termijnmarkten in Parijs en Chicago maakten de noteringen een pas op de plaats, na de stijging van vorige week.

De EU is een netto-exporteur van bijna 10 miljoen ton graan. De graanvoorraden in de EU dalen naar het laagste niveau ooit. Bovendien is de verwachting dat Rusland voorlopig niet of nauwelijks terug keert op de wereldmarkt.

En er is op het noordelijk halfrond minder wintergraan gezaaid en het staat er niet goed bij door slecht weer. De verwachting is dan ook dat de graanprijzen de komende maanden minstens op het huidige niveau blijven.

Prognose: prijs stijgt licht.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.