Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Aardappelen: stilte voor storm

De termijnmarkt voor fritesgeschikt is al weken rustig: weinig transacties en een prijs voor levering april rond €25/100 kg. In de fysieke markt stabiliseren de prijzen ook, maar er zit duidelijk veel meer in. Aanbod af land is gezien de strenge vorst zeer snel opgedroogd. In Duitsland is het prijspeil dan ook gestegen. De verwerking draait op contractleverantie, maar zal niet buiten vrij aanbod kunnen. Er is nu nog wel het een en ander vlot beschikbaar dankzij problematische bewaaromstandigheden, maar dat duurt ook geen weken meer. De aardappelexport blijft vlot verlopen. Rusland is volop in beeld als afnemer van Nederlandse aardappelen, al lijkt de concurrerende aanvoer van België ook weer te starten. De export biedt overigens een brede range bestemmingen dankzij de goede vraag en over de hele linie beperkt aanbod. Binnenkort is beweging in de prijzen zacht gezegd niet ondenkbaar.

Prognose: minstens stabiel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  c

  2006 was leuk met 33 euro! daar gaan we voor, als 't niet meer wordt, inflatie brengt ons op 35 euro... mooi , niet waar, maar haalbaar!

 • no-profile-image

  Marian Pesca

  Good morning Sirs,

  My name is Marian Pesca and i live in The netherlands for almost 5 years.
  I have a friend in Roumania that imports almost anything to Roumania.
  I want to ask an offer from you. A price per truck, per 1000-5000-10000-100000 kilos of potatoes or onion.

  Please send me an offer or contact me as soon as possible.

  With best regards,

  Marian Pesca
  0031 643 25 96 02


Of registreer je om te kunnen reageren.