Akkerbouw

Achtergrond 387 x bekeken 2 reacties

Zonneschuur loopt vertraging op

Men vond onze gratis zonneschuur te groot, en toch ook weer niet. Nu zouden we de vergunning opnieuw moeten aanvragen. Procedures? Grrr!

Onze bouwvergunning voor de ‘gratis’ zonneschuur is afgewezen. De Direction Départementale d'Equipement (DDE) vind dat de schuur met 1.400 m² té groot is voor onze behoeften en wilde nadere uitleg. Daarvoor moesten we een onafhankelijke expert laten komen van de landbouwkamer.

Positief advies van expert

De expert is komen kijken of we die extra ruimte daad werkelijk nodig hebben. Hij is geweest en heeft een heel mooi dossier opgesteld met vele foto's én een positief advies: ‘De gebroeders De Boer hebben deze schuur daadwerkelijk nodig voor hun professionele ontwikkeling.’

Bouwvergunning opnieuw indienen

Met dit extra dossier is de onafhankelijke deskundige naar de DDE gegaan. Hij heeft het daar persoonlijk overhandigd aan de hoofdverantwoordelijke. Deze heeft het gelezen en… weer naar ons teruggestuurd met het verzoek om de bouwvergunning opnieuw in te dienen met dit extra dossier. Oftewel: we beginnen weer van voren af aan. Op het gemeentehuis zeiden ze me dat het onzin zou zijn om een nieuwe aanvraag in te dienen: “We hebben het toch al gezien?” Wat moet je daar nou mee?

Wachten tot na de vakantie

En dan is het ook nog eens vakantietijd. De juiste personen zijn nergens te vinden en de collega's weten nergens van. Ik doe dus even niets meer; ik wacht wel even vier weken tot de vakanties voorbij zijn. Misschien is de hoofdverantwoordelijke dan wat beter uitgerust en kunnen we eindelijk eens wat vooruitgang boeken… Procedures? Grrr!

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Jan ik heb zelf jaren in belgische ardennen bijna bovenop de belgische franse grens(3km) gewoond en vind dit echte fanse logica .Met de juiste persoon het cafe in duiken met een pernot of wijntje of in mijn geval pintje was vaak veel efficienter dan stapels papieren .Helaas hebben hier de frans talige canadezen te lang onder de engelse leiding moeten leven dus hun zakelijke manieren overgenomen
  Daar had ik hier in het begin wel een beetje moeite mee dat je niks even regelen kon. De fransen hebben met hun manier van leven echt veel charme maar wij nuchtere hollanders lopen soms weleens tegen een muur
  Bon chance Groeten Ed

 • no-profile-image

  Vive

  Inderdaad de Pernod zo tussen de middag als apératiefje. Die Ed heeft het begrepen.
  Zelf ook in Frankrijk aan de slag geweest. Inderdaad zonder het nat maken is er zelfs geen handel mogelijk tussen de boeren op het platteland in Frankrijk.
  Het zal wel veranderd zijn in tussen, want ook daar heeft de wet het rijgedrag in het verkeer gewijzigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.