Akkerbouw

Achtergrond 3 reacties

Graanprijzen blijven stijgen

De graanprijzen houden de opgaande trend van de laatste weken meer dan vast. Ook deze week konden er op de binnenlandse beurzen overal weer enkele euro’s worden bijgeschreven. De tarwenotering Groningen noteerde een plus van €1,50 tot €135. In Goes en Middenmeer ging voertarwe verder omhoog met respectievelijk €2 en €3 en eindigde op €125 en €123. Voergerst volgde geheel in lijn, met telersprijzen van €102 (Middenmeer) en €117 (Groningen). De maisnoteringen maakten op de verschillende Westeuropese markten een grote sprong voorwaarts. Zo steeg de maisprijs in Bordeaux met €8. De franco handelsnoteringen lagen op het einde van de week voor oude oogst voertarwe op €150 en voor voergerst op €130. Voor de nieuwe oogst doet voertarwe €159 en voergerst €142.

Prognose

Stabiel tot licht stijgend

Ruud Jacobs

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peer

  zeer goede berichten. na de granen zullen ook de andere grondstoffen zoals melk vlees en noem maar op gaan stijgen. nogmaals zeer goede ontwikkeling.

 • no-profile-image

  Patrick Feliers

  Peter,

  Hoop doet natuurlijk altijd leven , maar in die vorige prijsbooming van bv tarwe zag ik de prijzen van de varkens niet stijgen.

 • no-profile-image

  x

  Peer ziet het goed, granen zijn de spil van de akkerbouw en trekt andere gewassen en indirekt ook andere sectoren van de landbouw mee.
  Het is wel een kwestie van lange adem met de varkensprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.